Campania “Ochi pentru ochi” – screening oftalmologic gratuit – Ploiesti

Campania “Ochi pentru ochi” – screening oftalmologic gratuit – Ploiesti

Campania Visus Ochi pentru Ochi începe în data de 15 octombrie 2020, chiar de ziua Mondială a Nevăzătorilor si se va derula până la sfârșitul lunii octombrie.

Din 15 octombrie, echipa medicală Visus va oferi pacienţilor înscrişi în campanie şi programaţi, gratuit, două investigaţii importante în diagnosticarea glaucomului: măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi.

După aceste examinări, pacienţii cu suspiciune de glaucom sau cei aflaţi în categoria de risc vor fi indrumaţi spre efectuarea altor investigaţii necesare, cum ar fi:

– tomografie OCT de nerv optic

– câmp visual computerizat

– gonioscopie

– pahimetrie

Primii zece pacienţi (cu suspiciune de glaucom şi necesitate de continuare a investigaţiilor) vor beneficia de gratuitate pentru una dintre investigaţiile enumerate mai sus.

Cum ne programăm?

Pacienţii sunt sfătuiţi sa apeleze numarul de telefon 0749 010 607 şi să menţioneze codul: doctorglaucom.

Pentru noi, cei din echipa Visus, este foarte important să oferim înapoi comunității în care trăim zi de zi. De aceea, organizăm mici campanii pentru diagnosticarea și prevenirea diferitelor afecțiuni ale ochilor. Glaucomul este o afecţiune care prezintă simptome destul de târziu şi, din păcate, afectează sever şi ireversibil vederea. Noi recomandăm pacienţilor ca începând cu vârsta de 35-40 de ani să meargă la controale oftalmologice de rutină. Mai ales dacă in familie au existat cazuri de glaucom.”, ne spune doamna doctor Olena Palii, medic primar oftalmolog.

 

Campania “Ochi pentru ochi” – screening oftalmologic gratuit – Ploiesti

©2022. Visus Clinic Ploiesti